Ухапшено више лица, претреси на подручју Брчко дистрикта и Тузланског кантона

Више лица је ухапшено и у току су претреси на више локација на подручју Брчко дистрикта и Тузланског кантона у акцији која је почела рано јутрос по налогу Тужилаштва БиХ у оквиру борбе против организованог криминала и нарко-дилерских група.

По налогу Тужилаштва БиХ, више десетина полицијских службеника Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и полиције Брчко дистрикта од раних јутарњих часова налазе се на терену гдје се врше претреси и хапшења осумњичених за кривична дјела организованог криминала, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
На терену су и тужилац и истражилац Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који координишу рад и активности полицијских службеника на терену.
Мета акције су осумњичени са подручја Брчко дистрикта који су под истрагом да су као организована криминална група кријумчарили, распарчавали и продавали на подручју БиХ већу количину хероина, кокаина и марихуана.
Према прикупљеним доказима, опојна дрога је на подручје БиХ, односно Брчко дистрикта, кријумчарена углавном из Републике Србије, а осумњичени су били учесници у даљем кријумчарењу и нарко-дилерској мрежи према БиХ и иностранству.
Након извршених претреса и хапшења, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати и након тога донијети одлуку о даљим активностима у вези са приједлозима за мјере притвора или мјере забране.
Тужилаштво БиХ, заједно са партнерским полицијским и безбједносним агенцијама у БиХ и сусједним земљама, учествује у активностима у борби против међународног кријумчарења дроге.

Извор: InfoBijeljina.com
Фото: InfoBijeljina.com